• Novinky

            • Výzva

            • na podávanie návrhov na kandidátov za zákonných zástupcov detído volieb Rady školy pri Materskej škole Centrum II 72 v Dubnici nad Váhom 

              Voľby do rady školy zástupcov za zákonných zástupcov detí sa uskutočnia 14.06.2021 na pracovisku Centrum II 72 v VI. triede pavilón C na prízemí a 15.06.2021 na elokovanom pracovisku Centrum I 29 v IV. triede pavilón A na prízemí.Návrh na kandidáta do volieb RŠ zástupcov za zákonných zástupcov detí je možné predložiť spolu so súhlasom kandidáta v písomnej alebo ústnej podobe do 14.06.2021 do 09.00 hod. na riaditeľstve MŠ.Rada školy je iniciatívny a poradný samosprávny orgán, ktorý vyjadruje a presadzuje verejné záujmy a záujmy detí, rodičov, pedagogických zamestnancov a ostatných zamestnancov v oblasti výchovy a vzdelávania. Plní funkciu verejnej kontroly, posudzuje a vyjadruje sa k činnosti materskej školy.

              Voľby do rady školy sa riadia Volebným poriadkom pre voľby Rady školy pri Materskej škole Centrum II 72 v Dubnici nad Váhom, ktorý je dostupný v každej šatni detí.  

              Srdečne pozývame zákonných zástupcov detí na voľby a veríme, že sa ich zúčastníte v čo najväčšom počte. 

                                                                                       Mgr. Viera Polakovičová

                                                                                               riaditeľka MŠ

            • POKRAČOVANIE PLNENIA POVINNÉHO PREDPRIMÁRNEHO VZDELÁVANIA

            • Povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole trvá jeden školský rok. Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosiahne školskú spôsobilosť, riaditeľ materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole na základe: 

              1. písomného súhlasu príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, 2. písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast a s 3. informovaným súhlasom rodiča. (tu nájdete tlačivo – Informovaný_súhlas_zákonného_zástupcu_k_pokračovaniu predprimárneho vzdelávania.)

              Ako prvé je potrebné zaobstarať si stanovisko zariadenia výchovného poradenstva a prevencie. 

              Po predložení uvedených súhlasov následne riaditeľ materskej školy podľa § 5 ods. 14 písm. f) zákona č. 596/2003 Z. z. vydá rozhodnutie o pokračovaní povinného predprimárneho vzdelávania.

              Ak dieťa ani po pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole nedosiahlo školskú spôsobilosť, začne najneskôr 1. septembra, ktorý nasleduje po dni, v ktorom dieťa dovŕšilo siedmy rok veku, plniť povinnú školskú dochádzku v základnej škole.

            • ZÁPIS DO MATERSKEJ ŠKOLY CENTRUM II 72 A JEJ ELOKOVANÉHO PRACOVISKA CENTRUM I 29

            • sa uskutoční od 03.05.2021 do 14.05.2021 v týchto formách:

              1. elektronicky; žiadosť o prijatie  je dostupná na https://www.rozpravkovo.com/tlaciva/ (naskenovanú žiadosť podpísanú oboma zákonnými zástupcami dieťaťa, potvrdenú lekárom pošlete ako prílohu na mailovú adresu materskaskola@rozpravkovo.com),
              2. poštou; rodičia si môžu žiadosť stiahnuť z webového sídla materskej školy, vyplniť ju, podpísanú a potvrdenú od lekára doručiť poštou na adresu Materská škola Centrum II 72, 018 41 Dubnica nad Váhom,
              3. osobne; a to bez prítomnosti detí v dňoch 3. – 5. mája 2021 v čase od 13.00 h do 15.30 hod.,
              4. a) elektronickým podaním do elektronickej schránky MŠ alebo
              5. b) elektronickým dokumentom, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom.

              Osobný zápis sa uskutoční vo vestibule pavilónu H na pracovisku Centrum II 72 za prísnych bezpečnostno-epidemiologických podmienok.

              Pre dieťa, ktoré dovŕši päť rokov veku do 31.augusta 2021, je predprimárne vzdelávanie od 01.09.2021 povinné.

              Podmienky prijatia detí  do MŠ:

              1. Prednostne sa prijímajú deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné

              2. V prípade vyššieho záujmu budú uprednostnené deti, ktorých súrodenec už navštevuje našu MŠ.

            • VÁŽENÍ RODIČIA!

            • S účinnosťou od 12. apríla 2021 v súlade s podmienkami uvedenými v uznesení vlády Slovenskej republiky č. 160 zo 17. marca 2021 v znení uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 169 z 24. marca 2021 a uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 176 z 31. marca 2021 a vzhľadom na vývoj epidemiologickej situácie sa Rozhodnutím Ministra školstva SR z 8. apríla 2021 obnovuje školské vyučovanie v materských školách pre všetky deti bez ohľadu na to, či ide o deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce.Aj naďalej podľa platných nariadení platí podmienka pre zákonného zástupcu preukázať sa na svojej triede negatívnym testom a vyplniť “Čestné prehlásenie” (tlačivo Príloha 11/a), prípadne aktualizovať pôvodné „Čestné prehlásenie“.https://www.minedu.sk/rozhodnutie-ministra-z-8-4-2021-s-ucinnostou-od-12-4-2021/